ONDERNEMEND GELUK een schatkamer vol wijsheid en inspiratie

Wat hebben de directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Paul Schnabel, hockeycoach Marc Lammers, directeur Akzo Tex Gunning en cabaretier Herman van Veen gemeen? Ze geven, met 48 andere ervaringsdeskundigen, in ons boek ‘Ondernemend Geluk’ aan wat het belang van geluk is in ons leven en in ons werk.

Op 18 december 2012 werd ons boek en de bijbehorende dvd ‘Ondernemend Geluk’ gepresenteerd (filmpje). Nu zijn de belangrijkste conclusies in een lezing of workshop voor uw organisatie bereikbaar.

Ondernemend Geluk

Vragen die er toe doen

Waarom behoort Nederland tot één van de gelukkigste landen ter wereld en zijn er toch zoveel mensen niet gelukkig met hun werk? Hoe kan het dat we zo gehecht zijn aan ongeluk en ons moeilijk daarvan kunnen losmaken? Welke keuzes kan je zelf maken en zorgen ervoor dat je meer geluk in je werk ervaart? Het zijn drie vragen uit een reeks van onderwerpen die aan bod komen in ons boek, maar ook in de presentaties en workshops die we aanbieden.

Wat kan je verwachten?
Inspiratie, Confrontatie en Bewustwording

Een jaar lang hebben we ervaringsdeskundigen en wetenschappers op het gebied van geluksbeleving geïnterviewd en gefilmd. We vroegen ze naar het belang van geluk in leven, werk en samenleving. Die ervaringsverhalen en de uitkomsten van soms jarenlang onderzoek zijn door hen zelf verwoord. Zo is er een document ontstaan dat veel inzichten biedt in het ontstaan en het effect van geluk vanuit verschjillende invalsoeken.

Voor wie is het bestemd

‘Ondernemend Geluk’ is geschreven voor een breed publiek en op veel verschillende contexten van toepassing. Sporters, ondernemers, politici, wetenschappers, kunstenaars, acteurs en vele anderen, ze komen allemaal aan het woord. Ondernemend Geluk is er dus voor zowel privé als in ons werk. Want ook voor directieteams, beleidsmakers en trendwatchers is het boek eigenlijk verplichte kost, omdat het een blik werpt op de toekomst.

Leiderschap en geluk

‘Ondernemend Geluk’ raakt de kern van leiderschap en zou door elke leidinggevende gelezen moeten worden omdat het een fundamentele herijking is van de manier waarop we naar mensen kijken. Geluk is een belangrijke drijfveer. Het is waar we steeds weer naar op zoek zijn en wat we ten diepste verlangen. Hoe brengen we geluk in ons werk, op het schoolplein of in de woonomgeving? We bieden geen panklare oplossingen, maar wel een pallet met verschillende invalshoeken.

Herman van Veen ‘Geluk begint niet bij jou, geluk begint bij de ander’ Herman van Veen

Als je direct geluk wil ervaren, deel dan met anderen, want geluk begint bij de ander. Wij delen graag onze kennis en gaan in gesprek om samen te kijken hoe geluk een factor van betekenis kan worden in de dingen die we doen. Want het bereiken van succes kan zoveel leuker.

Presentaties, workshops en trainingen

Samen met Clara den Boer (ondernemendgeluk.nl) verzorgen we presentaties, workshops en trainingen op maat. Natuurlijk kunnen we een leuke algemene lezing geven over het boek, waarbij we de schrijvers aan bod laten komen in de vele filmpjes. Nog leuker en interessanter is het om een presentatie of workshop te geven die toegesneden is op de vragen die er in uw organisatie leven. Ondernemend Geluk kent veel verschillende invalshoeken en we kunnen vaak een programma bieden waarin ook de schrijvers uit het boek live aan bod komen.

Er is meer

Vanaf 1 januari 2013 wordt er elke week een kort fimpje gepresenteerd als inspiratiemoment. Afwisselend komen de 48 schrijvers aan bod in nieuwe, nog niet eerder vertoonde filmbeelden uit het interview. Op ondernemendgeluk.nl en op deze pagina zijn alle filmpjes terug te vinden.

Ondernemend Geluk is voortgekomen uit de Stichting Gelukskoffer, een organisatie die staat voor de ontwikkeling van geluk voor kinderen. De 7 lessen in geluk worden door vrijwilligers van de stichting gegeven op basisscholen. Wij steunen de stichting door 10% van onze inkomsten aan hen af te dragen. Heeft u belangstelling, kijk dan op gelukskoffer.nl

Bestellen?

Het boek ‘Ondernemend Geluk’ is via de boekhandel en op bol.com te bestellen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Clara den Boer of Ton Constandse