Het Geluks-Video-Experiment

Sta je wel eens stil bij het belang van geluk in je leven? Als je dat doet ervaar je dat geluk en je gelukkig voelen niet vanzelf ontstaan. Om je gelukkig te voelen moet je vaak iets doen en de grote vraag is: Wat doe jij om gelukkig te zijn?

Geluk is er in veel vormen en variaties. Gezondheid, geld, werk en relaties spelen natuurlijk een belangrijke rol. Ze geven je de mogelijkheid om vrij te leven, maar vrijheid is een relatief begrip. Wat voor de één vrij zijn betekent is voor de ander weer wat anders. Geluk zit in kleine dingen. Het kan de lentezon zijn die je na een lange winter weer vrolijk maakt. Het is misschien het telefoontje van je vriendin waar je helemaal blij van werd. Of is het dat moment waarop je in de supermarkt iemand hielp om een flesje van een hoge plank te pakken?

Op www.gelukskoffer.nl laten we zien hoe belangrijk geluk is voor kinderen in de groepen 7 en 8 van de basisschool en wat ze kunnen doen om zich gelukkig te voelen en anderen geluk te geven. Die gedachte willen we doorzetten naar een breder publiek en het ‘Geluks-Video-Experiment’ is een onderdeel van dat voornemen.

Door stil te staan bij wat jou een gelukkig mens maakt ontstaat vanzelf het verlangen naar meer.

Het experiment:

Ik nodig je uit om de vraag: ‘Wat doe jij om gelukkig te zijn’ in een filmpje van 10 à 15 seconden te beantwoorden. Een selectie van filmpjes koppelen we aan elkaar en vormen we tot een aaneenschakeling van geluksimpressies. Op Vimeo, YouTube en op www.gelukskoffer.nl kan je vervolgens het resultaat zien. Dus, geef jezelf een geluksmoment en inspireer anderen.

Stuur je filmpje naar: geluksvideo@xs4all.nl

Geluk en je gelukkig voelen is voor een groot deel afhankelijk van de manier waarop we met elkaar omgaan en elkaar aandacht geven. Ben je je bewust van hoe dat bij jou werkt? Met dit experiment willen we een bijdrage leveren aan dat proces.

Video's van het experiment zijn te bekijken door op de onderstaande afbeeldingen te klikken: